Woningbouw op het Duijvendijk-terrein

emile • 23 november 2021

De voormalige scheepswerf van Van Duijvendijk in Krimpen aan den IJssel wordt nieuw leven ingeblazen. De Delftse projectontwikkelaar Coup en Vakwerk Architecten werken aan kleinschalige woningbouw.


De oude scheepswerf die in 2002 definitief werd gesloten, is een begrip in Krimpen aan den IJssel. De twee monumentale loodsen, die in slechte staat verkeren, herinneren Krimpenaren aan het rijke maritieme verleden. Ontwikkelaar Coup kocht de eeuwenoude scheepswerf in 2020 over van de gemeente en nu liggen er daadwerkelijk plannen. Al kan het best nog wat jaren duren voordat omwonenden daar wat van gaan zien. Het doel is om kleinschalige (zorg)woningen te realiseren en een aantal woningen (laagbouw) waar ruimte is voor een atelier of werkplaats. Ook komt er een horecagelegenheid. 

Overeenkomst

Coup heeft samen met Vakwerk Architecten de plannen aan de gemeente gepresenteerd voor ‘t Dok, de nieuwe naam voor de scheepswerf van Van Duijvendijk. Ook is er vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen gemeente en ontwikkelaars. 

Het doel is om kleinschalige (zorg)woningen te realiseren en een aantal woningen (laagbouw) waar ruimte is voor een atelier of werkplaats. Ook komt er een horecagelegenheid. 

Overeenkomst

Coup heeft samen met Vakwerk Architecten de plannen aan de gemeente gepresenteerd voor ‘t Dok, de nieuwe naam voor de scheepswerf van Van Duijvendijk. Ook is er vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen gemeente en ontwikkelaars. 


Voordat er fysiek aan de monumentale loodsen gewerkt kan worden, is er veel voorbereidend werk aan de winkel. Zo moeten er vanzelfsprekend de nodige vergunningen worden aangevraagd, moet het bestemmingsplan worden gemaakt en zal er eerst archeologisch werk op locatie worden verricht. Dit alles nog buiten alle inspraakprocedures en andere voorbereidingen om. Kortom: ‘t Dok wordt een project van de langere adem. 

Toch wil projectontwikkelaar Coup wel vaart maken. Zo zijn er al subsidies bij het Rijk aangevraagd om de oude loodsen, die volgens Coup in ‘belabberde’ staat zijn, te restaureren en wind- en waterdicht te krijgen.

Goed bewaard

Wat betreft Gijs Schuurhuis van Coup is de werf een fascinerende locatie: ,,We hebben ons natuurlijk verdiept. Het is een fascinerende plek. Eén van de weinige werven die in Nederland bewaard is gebleven. Sinds 1650 bestond hij al. De mensen die hier werkten hebben zelfs de transitie van hout naar staal meegemaakt. Dat is heel bijzonder.’' 


Bron: Algemeen Dagblad



Nieuws

door emile 18 maart 2025
Op 18 maart organiseren we weer een informatieavond voor geïnteresseerden. U bent (na aanmelden) van harte welkom in de Tuyter, Nachtegaal straat in Krimpen aan den IJssel. We starten deze avond om 19:30 uur. Opgeven via de homepage.
door emile 21 januari 2025
Info-avond in de Tuyter op 4 februari van 19:30 - 21:30 uur
door emile 23 december 2024
Blijk van waardering tijdens info-avond 17 december 2024
Meer posts